Kuntavaalit 2017

Tärkeitä päivämääriä

  • Varsinainen vaalipäivä on sunnuntaina 9.4.2017
  • Ennakkoäänestys kotimaassa 29.3.-4.4.
  • Ennakkoäänestys ulkomailla 29.3.-1.4.
  • Ehdokasasettelu vahvistetaan 9.3.

Tuumasta toimeen - Hyvinvointia Jyväskylään

Onnellisen lapsuuden eväät kuntoon

Neuvolatoimintaa kehitettävä vastaamaan koko perheen tarpeita, varhainen tuki perheille. Oikeus varhaiskasvatukseen lapsen oikeus, ei kiinni perheen taloudellisesta asemasta. Hoitoryhmät sopivan kokoisia lasten ikäkauden ja yksilölliset tarpeet huomioiden.

Tasa-arvoinen koulutus - tasa-arvoinen yhteiskunta

Laadukas ja laaja-alainen koulutus sekä monipuoliset harrastustoiminnan mahdollisuudet jokaiselle lapselle ja nuorelle. Opettajien ja kouluavustajien määrä riittävälle tasolle ja opetusryhmien koot pidettävä inhimillisinä. Kouluille toimivat keinot ja resurssit koulurauhan ylläpitämiseen. Turvallinen koulutie jokaiselle pienelle koululaiselle. Terveelliset toimitilat perusedellytys!

Liikunta ja kulttuuri - Yhteistä elinvoimaa

Maltillinen taksapolitiikka, liikunnallisuutta tukeva arkiympäristö ja myös jatkossa maksuttomat liikuntapaikat seuroissa liikkuville lapsille ja nuorille. Vastuullinen ja pitkäjänteinen panostus liikunnallisen elämäntavan tukemiseen.

Turvallinen ja viihtyisä asuinympäristö

Asumisen hinta Jyväskylässä alemmas tehokkaammalla kaavoituksella ja rakentamisella. Kaavoitusprosessia nopeutettava ja vuokra-asuntojen saatavuutta parannettava. Kaupunkia kehitettävä kokonaisvaltaista turvallisuutta vahvistaen. Viheralueet ja reitistöt hyvään kuntoon kannustamaan kuntalaisia liikkumaan.

Anna-Leena Sahindal - Osaa ja uskaltaa

Jyväskylän demareiden kuntavaaliohjelma on luettavissa tästä linkistä.