Omaishoitajista jälleen

Tiistai 18.8.2009 klo 18:57 - Anna-Leena

Olen saanut osakseni kyselyjä, miksi minä nuorena naisena olen niin kiinnostunut omaishoitajista ja mikä on oma suhteeni omaishoitoon yleensäkin. Ymmärrettävästi kaikki eivät tiedäkään taustaani, joten muutamalla sanalla voisin sitä valaista.

Lähin esimerkki omaishoitajasta löytyy lähipiiristäni eli oma äitini. Hän toimii enoni kanssa omaishoitajana 89-vuotiaalle mummolleni kotonani Iisalmessa. Olen siis nähnyt varsin läheltä mitä tämä tarkoittaa ja mitä kaikkea se käsittääkään. Mieheni taas on syntyperiään kurdi, jonka kulttuurissa myös on päivänselvää huolehtia lähimmäisestä kotona loppuun saakka. Todennäköisesti siis myös me tulemme toimimaan tulevaisuudessa omaishoitajina lähimmäisillemme.

Työelämässäni kohtaan vähintään viikoittain asiakkaita, jotka toimivat omaishoitajina joko lapselleen, puolisolleen tai vanhemmalleen. Heidän kertomuksien pohjalta olen myös halunnut ja luvannut nostaa tätä aihetta esille mahdollisuuksieni mukaan. Luottamushenkilönä haluan jatkossakin tuoda esille niitä asioita ja teemoja, jotka ovat minulle henkilökohtaisesti tärkeitä. Tämä oli syy, miksi halusin mukaan paikallispolitiikkaan. Minut tuntevat tietävät minun kannattavan pitkälti pehmeitä arvoja ja niiden arvojen puolesta yritän taistella parhaani osaamiseni mukaan.

Avainsanat: omaishoitajat, omaishoito