Talven laavu- ja nuotioverkosto odottavat retkeilijää

Tiistai 3.2.2015 - Anna-Leena

Talven selkä alkaa vähitellen taittua kevääksi ja aurinko kirkastaa päivää. Jyväskylän sisäjärvet ja Päijänne tarjoaa keväthangille loistavat olosuhteet ulkoilla ja retkeillä hiihtäen tai muuten vaan ulkoilla. Reittien varsilla on lukuisia laavu ja nuotiopaikkoja, joille on hyvä pysähtyä syömään eväitä ja nauttimaan kevät auringosta. Jäälatuverkosto on olosuhteiden salliessa kauttaaltaan saatu kunnostettua ulkoilijoiden käyttöön. Reittien varsilla on hyviä taukopaikkoja. Lähes kaikille laavu ja nuotiopaikoille liikuntapalvelut toimittaa hiihtokauden ajalle nuotiopuut. 

Jyväsjärvellä kotakahvila Lutakossa ja Päijänteen Haapaniemessä Noukanniemi palvelee hiihtäjiä ja ulkoilijoita. Myös maastoreittien varsilta löytyy hyviä palvelupisteitä: Ladun majan hiihtomaja ja  Keski-Suomen ampujien maja Leppäveden Tiituspohjassa palvelee viikonloppuisin sekä hiihtolomaviikon hiihtäjiä. Unohtaa ei pidä myöskään Ampujien majalta Laukaan Peurunkaan lähtevää Metsoreittiä, taaja laavu- ja kota verkosto matkan varrella sekä hyvin hoidettu helpohko hiihtoreitti on saavuttanut hiihtäjien suosion.

Kaikkien hiihtoreittien kunnossapitotiedot löytyvät lähes reaaliajassa latuinfosta (http://www.jyvaskylanseutu.fi/kannat/latuinfo/), josta on hyvä tarkistaa esimerkiksi jäälatujen tilanne ennen lähtöä ulkoilemaan. Eri seurat ja järjestöt järjestävät laturetkiä ja erilaisia perinteisiä hiihtotapahtumia, joista tietoa saa esimerkiksi kaupungin tapahtumakalenterista.

Avainsanat: luonto, reitistöt, liikunta